Wil je weten wat Helion Massage voor je kan betekenen of wil je direct een afspraak maken voor een behandeling?

Holistische massagetherapie is voor iedereen die wil kijken en voelen in het eigen lijf.

Holistische massagetherapie is voor iedereen die door middel van bewustwording wil werken aan klachten die worden ervaren en zichzelf beter wil leren kenen. Wat wil jouw lichaam jou vertellen of wat is het signaal dat jouw lichaam je geeft. Het is als een reis naar binnen waarbij stap voor stap contact kan worden gemaakt met de innerlijke kern waarbij oude spanningen kunnen worden losgelaten en geheeld.

Holistische massagetherapie bij lichamelijke klachten

We zijn ons niet altijd bewust van de vele signalen die ons lichaam ons geeft. Zo kunnen spanningen in de rug, nek of schouders bijvoorbeeld signalen zijn dat iemand lasten draagt, controle houdt of dat emoties nog niet of nog niet volledig zijn verwerkt.

Tijdens de massage onderzoeken we (chronische) lichamelijke klachten, leer je in contact te komen met je lichaam en te kijken naar de dieperliggende oorzaak.

De meest bekende lichamelijke klachten zijn: hoofdpijn, migraine, nek- en schouderklachten, pijn tussen de schouderbladen, (lage) rugpijn, rugklachten als hernia en ischias, buikklachten, of chronische spanningen die zich hebben vastgezet elders in je lijf.

Holistische massagetherapie bij stress en vermoeidheidsklachten

Door constante langdurige stress wordt je lichaam verdoofd. Stress zorgt ervoor dat je de signalen die je lichaam afgeeft niet meer goed oppikt. Je gaat maar door en door.

Tijdens de massagetherapie word je je bewust van je lichaam en kan je weer beter aanvoelen wat wel en niet goed is voor je. Ook leer je voelen waar jouw grenzen liggen, waardoor je andere keuzes gaat maken.

De meeste bekende klachten voortkomend vanuit langdurige stress en overbelasting zijn: vermoeidheidsklachten, gespannenheid, somberheid, burn-out, slapeloosheid, piekeren, emoties die hoog zitten, prikkelbaarheid, mindere weerstand, depressie of voortdurende innerlijke onvrede.

Holistische massagetherapie voor balans en ontspanning

Als je in balans bent, voel je je psychisch, sociaal en biologisch goed. Door gebeurtenissen in je leven kun je uit balans raken, niet alleen je lichaam of geest, maar ook je energiehuishouding.

Je hebt bijvoorbeeld lange tijd energie gestopt in zaken die je niets of weinig brengen of je hebt een traumatische gebeurtenis meegemaakt. Je wilt voldoen aan verwachtingen van anderen of stelt hoge eisen aan jezelf waar door je onder grote druk leeft.

Tijdens de massagetherapie kunnen (emotionele) blokkades worden opgeheven en kan de energie weer voluit stromen.

De meeste bekende klachten voortkomend vanuit disbalans zijn een vol hoofd hebben, voelen “er klopt iets niet”, je draai niet kunnen vinden, de greep op je leven kwijt zijn, niet weten wat je nu zelf belangrijk vindt, niet lekker in je vel zitten, onbestemd gevoel, vermoeidheid, mentale spanningen, eetproblematiek, angsten, onrust, onzeker voelen of lusteloosheid.

Holistische massagetherapie om in contact te komen met jezelf

Als je goed in contact bent met jezelf, weet je wel wanneer iets bij je past en wanneer niet. Je luistert naar je gevoel, je emoties en je lichaam bij het nemen van beslissingen en maken van keuzes. Hoe meer je in contact bent met jezelf, des te gelukkiger je je voelt. Als je je laat verleiden tot gedrag dat niet bij je past, zul je minder gelukkig zijn.

Signalen waaruit blijkt dat je niet goed in contact bent met jezelf zijn: gevoelens en emoties van anderen makkelijk over nemen, jezelf veroordelen, een gering of ontregeld lichaamsbewustzijn, moeite hebben met voelen, geleefd worden door je omgeving, onzekerheid, je bent alleen aan het geven, je vindt het moeilijk om beslissingen te nemen, je past je teveel aan aan anderen of je neemt je eigen gevoel niet serieus.

Tijdens de massagetherapie leer je in contact te komen met jezelf, je lichaam, je eigen gevoelens en emoties en dichter bij jezelf te blijven. Je kunt je gebreken leren accepteren en de liefde accepteren die je wel bent, thema’s als schaamte en schuldgevoel kunnen hierbij een rol spelen.

Uitdaging is het voelen van jouw innerlijke kracht en de moed hebben te durven zijn wie je bent. Niemand is perfect in deze wereld en niemand zal dat ooit zijn. Het is oké om niet perfect te zijn.

Holistische massagetherapie voor bewustwording

Holistische massagetherapie kan ook heel waardevol zijn als je goed in je vel zit, geen klachten ervaart. Bijvoorbeeld als nieuwsgierig bent naar wat je lichaam je te vertellen heeft, wat er in jou leeft of ter bevordering van de gezondheid en vitaliteit, het activeren van het zelfhelendvermogen van lichaam en geest en het onderhouden van je welbevinden.

Met behulp van de massagetherapie kun je meer zelfkennis vergaren, meer inzicht krijgen en bewuster gaan leven, aandacht en ruimte voor jezelf creëren, je pad van persoonlijke groei en zelfonderzoek stimuleren.

Contact

Staat jouw klacht of situatie er niet tussen? Dat betekent niet dat deze uitzonderlijk is, of dat holistische massagetherapie niet kan helpen. Integendeel! Ieder mens is anders en iedereen ervaart dingen op zijn eigen, unieke manier. Neem daarom gerust contact op om je klacht voor te leggen en te horen wat Helion Massage voor jou kan betekenen.