Ayurvedische massage

Wil je weten wat Helion Massage voor je kan betekenen of wil je direct een afspraak maken voor een behandeling?

Ayurvedische Massage

De Ayurvedische ontspanningsmassage is afkomstig uit India. Ayurveda betekent kennis van leven. De massage is er op gericht het zelfgenezend vermogen te activeren, welke tot werking komt wanneer de mens totaal ontspannen is.

Meer balans in je lijf met ayurvedische massage

De Ayurvedisch leer gaat uit van drie energiestromen, de dosha’s. Als mens ben je opgebouwd uit een samenstelling van de volgende drie dosha’s, Vata, Pitta en Kapha. De dosha’s zijn gebaseerd op vijf elementen, vuur, aarde, water, lucht en ether. Als het evenwicht tussen de doscha’s goed is, voel je je zelf lekkerder in je lijf en heb je meer energie. Als deze uit balans zijn kan dat resulteren in allerlei klachten. De massage helpt om de drie meer in balans te brengen en de energie door het hele lichaam te verdelen.

Om te kijken welk dosha overheerst, wordt voorafgaand aan de massage een doshatest ingevuld.

Warme aromatische olie en lange strijkingen

De Ayurvedische massage is een zachte, rustige, energetische massage van de voor- en achterzijde van het lichaam en kenmerkt zich door het gebruik van verwarmde olie, gecombineerd met etherische oliën. In de massage worden verschillende massage technieken gebruikt, waarbij de lange strijkingen over de energiebanen als zeer ontspannend worden ervaren.  Ook de marma’s worden gestimuleerd. Marma’s zijn vitale en kwetsbare locaties, een soort energiecentra. Het masseren van de marmapunten helpt om energie en blokkades te verwijderen uit het systeem. Dit verbetert de werking van interne organen.

Lengte behandeling Ayurvedische massage

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de tijdsduur van de Ayurvedische massage. Voor een totale ontspanning en het in balans komen, is een langere behandeling helpend.

Bij een behandeling van een uur worden de achterzijde van het lichaam en het hoofd gemasseerd. Bij een uur en een kwartier komt daar een hand-en voetmassage bij. Bij anderhalf uur wordt de voorzijde van het lichaam, de benen, buik en armen meegenomen en afgesloten met een korte hoofd-/gezichtsmassage. Kies je voor de langste behandeling, die in totaal een uur en drie kwartier is, wordt de indiaanse hoofd-gezichtsmassage uitgebreid en zullen ook de verschillende drukpunten in de voeten extra worden gestimuleerd.

Binnen de behandeltijd valt ook het bespreken van de doshatest en het doornemen van dingen die spelen op dit moment.

Is Ayurvedische massage, bij Helion Massage in Apeldoorn, niet wat je zoekt?

Naast de Ayurvedische massage kun je bij Helion Massage ook terecht voor:

Sportmassage

Energetische -anti-stress- massage

Klassieke Ontspanningsmassage

Hotstone massage

Workshop Massage in Verbinding