Wil je weten wat Helion Massage voor je kan betekenen of wil je direct een afspraak maken voor een behandeling?

Neem contact met mij op

Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage is afkomstig uit India. Ayurveda betekent kennis van leven. De massage is er op gericht het zelfgenezend vermogen te activeren, welke tot werking komt wanneer de mens totaal ontspannen is.

De Ayurvedisch leer gaat uit van drie energiestromen, de dosha’s. Als mens ben je opgebouwd uit een samenstelling van de volgende drie dosha’s, Vata, Pitta en Kapha. De dosha’s zijn gebaseerd op vijf elementen, vuur, aarde, water, lucht en ether. Als het evenwicht tussen de doscha’s goed is, voel je je zelf lekkerder in je lijf en heb je meer energie. Als deze uit balans zijn kan dat resulteren in allerlei klachten. De massage helpt om de drie meer in balans te brengen en de energie door het hele lichaam te verdelen.

Om te kijken welk doscha overheerst, wordt voorafgaand aan de massage een doscha test ingevuld.

De Ayurvedische massage is een zachte, rustige, energetische massage van de voor- en achterzijde van het lichaam en kenmerkt zich door het gebruik van verwarmde olie en etherische oliën. In de massage worden massage technieken gecombineerd, waarbij de lange strijkingen over de energiebanen als zeer ontspannend worden ervaren.  Ook de marma’s worden gestimuleerd. Marma’s zijn vitale en kwetsbare locaties, een soort energiecentra. Het masseren van de marmapunten helpt om energie en blokkades te verwijderen uit het systeem. Dit verbetert de werking van interne organen.

Is Ayurvedische massage niet wat je zoekt?

Naast de Ayurvedische massage kun je bij Helion Massage ook terecht voor:

Holistische massagetherapie

Sportmassage

Medical taping

Ontspanningsmassage

Hotstone massage